SKAPA GRATISKONTO

Handledd onlinekurs

Affärstänk för byråexperter

En kurs för dig på byrå som vill fördjupa din strategiska förståelse av marknadsföring och försäljning

Denna kurs är framtagen för dig som jobbar på byrå och som vill få en fördjupad kunskap om hur affärs-, marknads-, och varumärkesstrategi fungerar hos era kunder. Vi fokuserar på hur du kan analysera era kunders situation för att bli en bättre konsult, rådgivare och säljare. Du vill ta nästa steg i karriären och inser att en bredare förståelse för marknadsföring och försäljning blir en professionalisering av din roll vilket både stärker er och era kunders affär. 

Genom att på ett professionellt sätt hjälpa dina kunder att uppnå tillväxt blir säljmöten inte obekväma eller osäkra, utan du gör uppföljningsmöten till ett naturligt steg in i nästa projekt. 

I denna kurs går vi igenom den  moderna marknadsplanens olika delar för att förstå hur du på bästa sätt kan kombinera strategisk och taktiskt förståelse. Börja din resa uppåt i karriären!

 

Mediabyrå?
Reklambyrå?
PR byrå?
Digital byrå?
Social byrå?
Mediahus?

 

"Oavsett var du jobbar så kommer din framgång bero på hur väl du förstår dina kunder samt den värld av marknadsföring och sälj de befinner sig i."

Erik Modig, kursledare

Kursen är för dig som: 

Vill ta ytterligare ett steg i karriären inom marknadsföring och försäljning. Du kanske jobbar som konsult, säljare, rådgivare, projektledare eller kundansvarig och önskar stärka dig i den rollen för att bli redo för större uppgifter. Du vill ha nya insikter samt ytterligare ramverk för hur alla olika delar inom marknadsföring hänger samman samt hur du får ut mest av vardera del. Du är resultatfokuserad och vill veta vad som verkligen driver er tillväxt och du vill vara en inspiratör internt. 

Så skapar du långsiktig business för er kund

Vi inleder med att se på the greater picture av marknadsföring och sälj för att veta åt vilket håll ni vill ta era kunder. Utan att de förstår hur ni kan driva såväl kort- som långsiktig framgång kommer de inte vilja ha med er som en viktig partner. Om ni inte heller ger dem rätt råd för tillväxt blir det ingen vinst i framtiden som kan betala era arvoden. Därmed alltid fokus på tillväxt. 

Modul 1 - Analys

Vi går igenom de viktigaste delarna för att skapa insikter som har påverkan på era kunders strategi och taktik. Många kunder och även byråer erbjuder analyser och omvärldsbevakningar eller trendrapporter som vägleder oss framåt. Här går vi igenom de insikter som faktiskt ger våra kunder implikationer samt hur ni tar fram dessa och hur ni presenterar dem.

Vi tränar på hur du kan analysera kundernas position samt hur vi ska kommentera resultatanalys (för att visa att vi förstår dem, kundanalys (för att visa att vi förstår deras kunder), samt marknads-, konkurrent- och omvärldsanalys för att visa att du förstår dem och att du är en trygg hamn att investera i.  

Modul 2 - Strategi

Vi går igenom vad som är vad inom strategi och ser vad som skiljer framgångsrik strategi mot värdelösa slides som oftast inte säger så mycket (men som ofta kallas strategi). Vi tränar på hur du kan få in mer av dina kunders tänk i dina pitcher. 

Framförallt går vi igenom hur du analyserar deras affärsstrategi och marknadsstrategi så att du upplevs insatt samt kan luta dig mot den i dina vidare argument. 

Mycket marknadskommunikation skapas för att öka lösnings- och värdefokus samt driva varumärkesstrategi. Därmed avgörande att vi går igenom hur du argumenterar för det i alla steg av dina kunders funnel. 

Eget arbete

Efter de första två modulerna kommer vi att jobba med vårt eget material för att förbättra och styra upp hur vi adderar analys och strateg i våra presentationer. Frågestunder och feedback sker löpande. 

Modul 3 - Taktik

Vi går igenom hur ni kan vägleda era kunder till att jobba framgångsrikt med olika typer av aktiviteter och plattformar för att skapa kort- och långsiktig tillväxt. Vi diskuterar hur du kan resonera kring hur dina kunder ska balansera sin budget och arbete beroende på vilka mål man har. 

Vi går igenom kommunikationsplanen och dess olika beståndsdelar såsom kortsiktigt sälj, långsiktigt fokus, marketing automation, performance och growth perspektiv för att se att ni säljer alla delar på bästa sätt. 

Avslutning

Vi avslutar med webinar för att gå igenom frågor, insikter samt vad som bör tränas på för att du ska addera din möjlighet att påverka dina kunders framgång. Diplom fås när alla kursfilmer är genomförda. 

Kursstart 28 april

14 900 kr

Diplomerad på 8 veckor

  • Kompetenshöjande utbildning parallellt med ditt jobb
  • Högkvalitativt och pedagogiskt filmmaterial
  • 6 live-webinar
  • All kunskap är baserad på forskning
  • Totalt 3 moduler vilket motsvarar 2 dagars heltidsundervisning.
  • Unikt, lättanvänt övningsmaterial
  • Allt summeras till en presentation som du kan hålla för dina kollegor eller kunder
  • Tillgång till kursen i 90 dagar efter påbörjad kurs
  • Kursledare med toppbetyg
  • Handledning under kursens gång med feedback på ditt material och konkreta förbättringstips
BOKA DIN PLATS IDAG
 
DATUM: 

Alla webinar och frågestunder spelas in så att man kan se i efterhand. 

Onsdag 28 april, 10.00 - 12.00

Webinar 1: Introduktion

 
Onsdag 5 maj, 10.00 - 12.00

Webinar 2: Genomgång modul 1

 

Onsdag 19 maj, 10.00 - 12.00

Webinar 3: Genomgång modul 2

 

Onsdag 26 maj, 10.00 - 11.00

Valfri frågestund 

 

Onsdag 2 juni, 10.00 - 12.00

Webinar 4: Genomgång modul 3

 

Onsdag 16 juni, 10.00 - 12.00

Webinar 5: Avslutning

 

Diplomering

Diplom fås när alla kursfilmer är genomförda. 

Anmäl dig genom detta formulär

När du skickat detta formulär så får du ett bekräftelsemail. Sen kommer Cissi från oss att höra av sig med tillgång till ditt Marketing Levels konto och med fakturan. 

Erik Modig, kursledare

Om du har några frågor om kursen, maila gärna Erik så svarar han.

[email protected]

Cecilia Höft

Har du några frågor om grupprabatt, det tekniska eller administrativt, maila Cissi så återkommer hon inom kort. 

[email protected]