Kurser Skräddarsytt Om Marketing Levels Linkedin Gratiskonto Nyhetsbrev Logga in

Veckans insikt

Här presenterar vi varje vecka en forskningsbaserad insikt inom marknadsföring

Hur lyckas man med personlig försäljning digitalt?

Över åren så har det varit mycket prat om hur B2C affären sakta men säkert men har rört sig från att ske i det fysiska till det digitala, men desto mindre snack om hur detsamma har skett inom B2B. Denna utveckling har om något snabbats på än mer i samband med COVID-19, och är en trend som troligtvis kommer att bestå även efter det att pandemi-krisen är över. I samband med detta så blir många B2B förhandlingar digitala vilket innebär nya utmaningar för de som är vana att sälja ansikte till ansikte. 

Lyckligtvis finns det färsk forskning även på detta område som ger oss praktiska insikter om vad man bör tänka på i dessa situationer. För att bättre förstå hur vi bör sälja i blir det viktigt att förstå vad det är vi strävar efter i våra handlingar. Självklart är...

Läs vidare...

Hur lyckas man som marknadschef?

Att vara marknadsförare har blivit allt mer komplext de senaste åren. Detta innebär risker men också möjligheter. Risk på så vis att det blir allt större omsättning på marknadschefer och att det således är lättare att bli avskedad. En möjlighet på så vis att marknadschefen har möjlighet att få en mer central roll i organisationen och en plats i ledningen om hen gör sitt jobb rätt. För att lyckas med detta krävs det att man kan visa att man kan ta ansvar för marknadsföringen som helhet och visa på hur detta leder till ökad företagsvärdering. För att lyckas ha koll på alla dessa delar i marknadsorganisationen krävs det att man lyckas strukturera sina processer och på så vis få en överblick över sin marknadsorganisation.

I en färsk artikel i en av de främsta akademiska tidskrifterna...

Läs vidare...

Hur lyckas man med kreativ marknadsföring?

I takt med att kunder ser allt fler annonser samtidigt som de också säger sig vara tröttare på reklam är det många i reklambranschen som lyfter fram kreativitet som en möjlig lösning. Genom kreativitet sägs nämligen reklamen bli mer intressant att titta på då den blir belönande i sig, samtidigt som vissa andra argumenterar att kreativiteten när den använts på fel sätt kan ta bort fokus från varumärket och på så vis minska effektiviteten av annonsen. Så vad är då sant och hur ska man på bästa sätt använda sig av kreativitet? Som tur är har detta studerats på ett generellt plan genom att en så kallad meta-studie, där man tittar på en stor mängd tidigare studier för att finna de generella lärdomar som verkar gälla.

Först och främst kan vi se att även om kreativitet på...

Läs vidare...
Close

Registrera dig för vårt Nyhetsbrev!